Skip to content

Genetika

  1. Home

HBL Lab – Genetika

Beo-lab laboratorija za patologiju i molekularnu genetiku
Laboratorija za molekularnu genetiku raspolaže savremenom opremom za brzu, senzitivnu i specifičnu analizu molekula DNK iz različitih kliničkih uzoraka (krv, pljuvačka, urin, semena tečnost, ukalupljeni isečci tkiva). Molekularno genetičke (DNK) analize upotpunjuju i zaokružuju našu dijagnostičku ponudu u različitim oblastima: od biohemije, preko patologije, do mikrobiologije, pa su u okviru genetičke laboratorije organizovane sledeće celine:

Biohemijska genetika i nutrigenetika
Molekularna onkologija
Molekularna mikrobiologija
Prenatalne genetičke analize

Analiza Urina

Opšti pregled urina obuhvata makroskopsku, hemijsku i mikroskoskopsku analizu urina. U makroskopskoj analizi obuhvaćen je izgled, boja.
Saznajte više

Kalprotektin u stolici

Pacijentima sa tegobama u donjem gastrointestinalnom traktu, često su potrebna dodatna ispitivanja kako da bi razlikovali funkcionalni poremećaj (npr. Sindrom iritabilnog kolona) od organskih bolesti (upalne bolesti creva – Crohnova bolest, ulcerozni colitis i tumora).
Saznajte više

Izdisajni Test Helicobacter

Specifičnosti Helicobacter pylori infekcije su: ekološka sredina – želudac i snažna aktivnost ureaze. Ove karakteristike su uticale na razvoj posebnih dijagnostičkih testova – brzog ureaza testa i izdisajnih testova
Saznajte više

Analiza spermograma

Analiza spermograma predstavlja određivanje deskriptivnih parametara ejakulata, kojim se dobijaju informacije o produkciji sperme, prohodnosti muških genitalnih puteva, funkciji pomoćnih žlezda (prostata, semene kesice) i ejakulativnoj funkciji.
Saznajte više

Biohemijske analize krvi

Biohemijskom analizom krvi ukratko zovemo veliku grupu različitih krvnih analiza. Odstupanje od normalnih vrednosti ne znače uvek da je bolest prisutna.
Saznajte više

Hematološke analize krvi

Proverite da li su u fiziološkim funkcijama i procesima nastupile promene, pogledajte tumačenja laboratorijske analize krvi i zakažite pregled.
Saznajte više

Analiza krvi

Analiza krvi i krvne slike se preporučuje, u preventivne svrhe, jednom godišnje do 50 godine života, a posle svakih šest mjeseci.
Saznajte više

Tu smo da pomognemo

Imate neko pitanje ?